Закарпатська міліція шукатиме у населення незареєстровану зброю

МВС України вкрай стурбоване зростаючою кількістю вогнепальної зброї та намаганням використати її у злочинних цілях. Про це заявив директор Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України Дмитро Андреєв на брифінгу у вівторок.
Посадовець навів такі дані: за грудень 2010 року та перші десять днів січня міліція затримала 382 правопорушників, у яких вилучено 2 кулемети, 9 пістолетів-кулеметів, 5 автоматів, 1 карабін, 21 гвинтівку, 35 пістолетів, 42 обрізи мисливських рушниць, 123 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 20 гранат, 8 кг вибухівки, 19 електродетонаторів та майже 9 тисяч набоїв.

Зокрема, на Київщині в ході спецоперації було затримано 42-річного жителя столиці, який займався незаконним зберіганням та розповсюдженням вогнепальної зброї.

Під час обшуку в орендованій зловмисником квартирі оперативники знайшли арсенал зброї та боєприпасів, а саме ручний кулемет системи “Калашников”, 3 автомати, 7 гвинтівок, з яких дві крупнокаліберні снайперські, 9 пістолетів, оптичні пристрої, у тому числі, з системою нічного бачення, 2 арбалети зі стрілами, майже 19 тисяч набоїв, магазини до різних видів вогнепальної зброї, близько десятка глушників, холодну та пневматичну зброю.Стосовно затриманого порушено кримінальну справу.

За словами Д.Андреєва, стало більше випадків використання зареєстрованої зброї для скоєння навмисних убивств. Так, 8 січня у Миколаївській області власник вогнепальної мисливської зброї поранив шістьох осіб, троє з них загинули.

З огляду на це керівництвом МВС перед працівниками міліції поставлено завдання провести оперативно-профілактичні заходи з вилучення з незаконного обігу зброї та перевірити всіх легальних власників зброї, поінформував директор департаменту МВС.

“Правоохоронці звертатимуть особливу увагу на тих осіб, які схильні до скоєння злочинів, зловживання спиртними напоями, наркотичними засобами та порушують громадський порядок. У разі необхідності в таких громадян вилучатиметься зброя, а дозволи на зберігання анулюватимуться згідно із законодавством”, – наголосив Д.Андреєв.

УКРІНФОРМ