В Ужгороді вже вчетверте провели міжнародний фестиваль “Танці з Карпатами”

“Танці з Карпатами” — це міжнародний фестиваль, який вчетверте проходить в Ужгороді. На танц-полі тридцять чотири дитячі танцювальні колективи з України, Росії та Молдови. Це народники, бальники та гурти сучасного танцю.

Харківський гурт “Ассоль” востаннє репетирує перед виходом на сцену. Заради участі в конкурсі юні танцівники подолали понад тисячу кілометрів. Але до довгої дороги їм не звикати. Лише за минулий рік гурт об’їздив майже всю Україну.

На сцені гурти змагаються в різних жанрах хореографії. Завдання журі – визначити не лише переможця у віковій групі, а й вибрати найкращий танець конкурсної програми.

Григорій Чапкіс, член журі танцювального конкурсу “Танці з Карпатами”:

– Разный уровень был, но впечатление общее очень хорошее. Ищут новые пути развития своего коллектива, сейчас все модно, видите, смешиваются – народные и классика и модерн и джаз-модерн. Мы сегодня увидели такое разнообразие

Кращими серед наймолодших учасників став харківський гурт “Ассоль”. У середній віковій категорії перемогу журі присудило колективу “Ренесанс” із Києва. Столичні танцюристи підкорили суддів своїм вальсом і “ча-ча-ча” під “Червону руту”.

Крістіна Томіна, танцюристка бального колективу “Ренесанс”, місто Київ:

– Мы не соревнуемся, мы просто себя проявляем, смотрим кто лучше, там что лучше. Смотрим идеи и берем какие-нибудь новые.

Переможців нагородили дипломами та сувенірами. Два колективи отримали путівки на танцювальні конкурси в Ялті та Буковелі. А от гран-прі та грошова винагорода в розмірі восьми тисяч гривень цьогоріч не дісталися нікому. За словами журі, їм так сподобалися всі танці, що найкращого вони просто не змогли визначити.

Марина Коваль, Юрій Ковальов, новини, телеканал “Інтер”, Ужгород