Закарпаття: Минулоріч 36-ти збитковим підприємствам від’ємне значення об’єкта оподаткування зменшено на 75,5 млн. грн.

На Закарпатті підрозділами податкового контролю юридичних осіб протягом 2010р. проведено 366 планових та 696 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, за результатами яких донарахована сума узгоджених податкових зобов’язань з штрафними (фінансовими) санкціями складає 39,9 млн. грн., з яких до бюджету вже надійшло 30,7 млн. грн.

За результатами документальних перевірок 36-ти збиткових підприємств зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування на 75,5  млн. грн., а 24 суб’єкти господарювання із перевірених виведено зі збитковості.

Підрозділами контролю за розрахунковими операціями проведено 2568 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового обігу, за результатами яких застосовано 7,3 млн. грн. узгоджених штрафних санкцій, до бюджету вже надійшло 5,1 млн. грн.

Зокрема:

–  у результаті 51 проведеної перевірки підприємств, які здійснюють роздрібну торгівлю нафтопродуктами та газом, застосовано 114 тис.грн. штрафних санкцій;

– у результаті 933 проведених перевірок підприємств, які здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, застосовано штрафних санкцій на загальну суму 3  млн. 710 тис. грн.;

– у результаті 931 проведеної перевірки підприємств, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування, застосовано 3  млн. 735 тис. грн. штрафних санкцій.

За матеріалами управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Закарпатській області