Олександр Немець: “Гроші треба інвестувати в дітей…”

Ця  фраза не раз при  нашій розмові  не сходила з уст  Худлівського сільського голови Олександра Немеця. А на урочистостях з приводу відкриття  третьої групи  у місцевому дитячому садочку ці ж слова повторила дружина сільського «мера», директор місцевої школи Мар’яна Павлівна, додавши, що це найрозумніша і найблагородніша справа.
На  превеликий жаль, загальновідомий лозунг « Усе найкраще – дітям» здебільшого  так і залишається  на папері. У Худльові – навпаки: новий сільський голова свою каденцію розпочав з того, що вирішив допомогти батькам, які тривалий час не могли влаштувати  дітей у дошкільний заклад: не було вільних місць. Тут працювали дві переповнені групи по 27 малят кожна.

Колись  була і третя група, але з часом  число новонароджених різко зменшилося і в 2000 році одну групу закрили. До честі  завідуючої Мар’яни Якубик, ви-вільнені приміщення нікому не віддали, зберегли їх. Єдине, що тут протягом цих десяти років не робили ремонту, економили кошти.

– Тепер, слава Богу, діточок у Худльові побільшало, – розповідає Мар’яна Василівна, – і настала потреба відновити третю групу.

Попередній  сільський голова не дуже переймався цим питанням, а Олександр Немець у своїй діяльності поставив його на перше місце. Не шкодуючи власного часу, побував у районних владних кабінетах, заручився підтримкою керівників і РДА (тоді ще Степана Бордаша), і райради – Михайла Фединця. Суттєву підтримку (за що особливо вдячний) отримав від начальника фінансового управ-ління Ольги Ящищак, началь-ника відділу освіти і в справах  національностей РДА Світлани Третиник. Підтримали добрі  починання і перший заступник голови РДА  Руслан Чорнак, заступник Андрій Югас. І проблему було вирішено, кошти виділені.

Цими  днями 18 нових, найменших вихованців вперше переступили поріг свого  другого дому, який, без сумніву, стане  для них рідним. Манюсінькі (трирічні) господарі з цікавістю  оглядали іграшки, свої шафки та ліжечка. Даринці Зуб, Олесю Манцуличу, Юрчику Фенцику тут подобалося все, про що й повідомили гостям. Інтерес викликали і гарно розмальовані стіни, з яких на малят дивилися забавні курчата, качки, бджілки. Це вчителька місцевої школи Мар’яна Повхан з своїми вихованцями – юними художниками потрудилися на славу, і приміщення відразу стали веселішими.

Три кімнати, в яких розмістилася нова група, тепер  прекрасно відремонтовані. Тепло  і затишно. І завідуюча дошкільним закладом Мар’яна Якубик, і молода мати Валентина Озимок, і всі виступаючі висловлювали щиру подяку сільському голові Олександру Немецю за його турботу про діток. Тепло привітали колектив дитсадка, батьків з такою приємною подією заступники голів: райдержадміністрації – Андрій Югас, районної ради – Віра Данко, директор школи Мар’яна Немець.

Отець Андрій посвятив кім-нати дитсадка, допомагав  йому дяк, відомий у краї пісняр, автор книжки «Вчора була неділенька»  Михайло Глюдзик.

Цікавою концертною програмою порадували гостей старші діточки садочка. Тут уже постаралася музкерівник Ганна Стрижак. Вона з любов’ю розповідала про своїх голосистих вихованців. Люблять малята співати, бо вміють тут плекати юні таланти.

У новоствореній  групі працюють дві молоді виховательки Віка Повхан і Меліта Озимок. Обидві з вищою освітою. Вчитися їм є  у кого. Досвідчені вихователі з інших груп Гелена Логин і Неля Югас завжди допоможуть.

Як  і годиться, на святі було багато подарунків. Щирі слова подяки лунали  на адресу спонсорів Надії Макогон, Івана Чабруна, Віктора Багина, Марії  Бурин, Віталія Немеця, депутатів  районної ради Степана Хіминця і Романа Сарая. Приємно, що в сільського голови так багато помічників-однодумців. До них треба ще додати і голову батьківського комітету Тетяну Король і багатьох інших батьків. Актив у селі солідний. Є з ким працювати. І це головне. Тому й початок каденції новообраного голови такий вагомий.

Марія Підгорна, “Вісті Ужгородщини”

One thought on “Олександр Немець: “Гроші треба інвестувати в дітей…”

  • 08.03.2012 at 19:13
    Permalink

    Давно треба було такого голову! Молодці!!!

Comments are closed.