Андрій Бондаренко, заступник міністра МНС: “Закарпаття є одним із найбільш небезпечних регіонів України”

На Закарпаття з робочим візитом приїхав заступник міністра МНС Андрій Бондаренко. Сьогодні зранку він мав робочу зустріч із головою Закарпатської ОДА Олександром Ледидою, кілька хвилин тому закінчилася його бліц-прес-конференція в обласному “Булому домі”, на черзі — відвідини підприємств “Єврокар” та “Джейбіл” в Ужгороді та низки структурних підрозділів МНС України у Закарпатській області.

Відповідаючи на запитання крайових журналістів, Андрій Бондаренко зауважив, що Закарпаття є одним із найбільш небезпечних регіонів України з точки зору виникнення надзвичайних ситуацій, але МНС у розрізі цього “володіє достатньою інформацією”.

Щодо надзвичайної ситуації у Солотвино, то спеціально створена міжвідомча комісія розглядає кілька шляхів її вирішення — від відселення населення та перенесення об’єктів інфраструктури в інше місце до відновлення роботи Солотвинського солерудника. Однак залишаються проблемними питання з фінансуванням потрібних кроків.

Щодо реорганізації і скорочення штатного розпису МНС, то цей процес “триває вже 3 місяці — з 27 територіальних управлінь МНС Головними управліннями залишился 10, всі інші стали просто управліннями”. Сам апарат МНС скорочений більш ніж на 30 відсотків.

Як підкреслив Андрій Бондаренко, для Закарпаття, де немає “великих мегаполісів”, є актуальним створення місцевих пожежних команд, так як вони є “найбільш наближені до місць можливих НП”. Створюватися такі пожежні команди можуть за рахунок місцевих бюджетів і окремих підприємств.

Однак структурні підрозділи МНС і надалі “головною бойовою пожежною одиницею” у регіонах, зауважив Андрій Бондаренко.

KARPATNEWS.in.ua