Закарпаття: “Свобода” вимагає встановити історичну справедливість в “угорській справі”

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського Об’єднання “Свобода” радить представникам Генконсульства Угорщини не робити передчасних висновків з приводу нещодавніх подій на Верецькому перевалі. У відкритому зверненні свободівці наголошують, зокрема, на необхідності розставити всі крапки над “і” та встановити, нарешті, історичну справедливість.
“Конфліктна ситуація, яку створили за вашою — представників Генконсульства — безпосередньою участю недалекоглядні політики (як угорські, так і українські) ще далека від вирішення. Пропонуємо вам спочатку дочекатися суду, щоб визначати, хто насправді є злочинцем. А за цей час з’ясуйте для себе наступне:

1. Чи має КМКС право власності на ту груду каміння, яку ви навалили на Верецькому перевалі на кістках закатованих Українських Героїв?

2. На сьогоднішній день не існує жодного правовстановлюючого документу на так званий пам’ятник, і через це, відповідно, ніякого стосунку до пам’яток культури та історії він не має.

3. Радимо вам провести розслідування, куди “розтринькали” ваші гроші, які отримали від Угорщини лідери КМКС, до цього часу не спромігшись довести доручену їм справу до кінця. Можливо, кошти витратили на хабарі чиновникам чи розсували по власним кишеням?

І насамкінець: На вас чекає ще багато роботи для встановлення історичної справедливості за злочини угорської держави під час окупації Карпатської України в 1939 році, а також за геноцид українського народу 1939-1944 рр. на теренах Закарпаття, коли було знищено майже третину нашого населення”.

Закарпаття онлайн