Закарпаття: Студентка Марта Підгородська з Ужгорода — переможець конкурсу “Кращий кондитер-2011”

У Берегівському професійному ліцеї сфери послуг кращі випускники-кондитери, переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності, вирішили позмагатися за звання “Кращий кондитер”. Організатори другого етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед кондитерів – управління освіти та науки Закарпатської ОДА, навчально-методичний центр професійно-технічної освіти й Берегівський профліцей сфери послуг.

У конкурсі взяли участь учні випускних груп відповідних навчальних закладів  Мукачева, Берегова та Ужгорода.

Учасники змагалися у два тури: теоретичний та практичний. Оцінювало їхні знання й вміння висококваліфіковане  журі: голова – Іштван Зеленяк,   приватний підприємець, власник  кондитерського цеху; Олексій Гецко, заступник директора з навчально-виробничої роботи Берегівського професійного ліцею сфери послуг; Оксана Барч, майстер виробничого навчання Ужгородського вищого професійного училища торгівлі й технологій харчування; Віта Митула, викладач спецдисциплін Мукачівського професійного ліцею сфери послуг, а також Іванна Бойко, майстер виробничого навчання ДНЗ “Мукачівський профліцей”.

Марта Підгородська, студентка Ужгородського вищого професійного училища торгівлі й технологій харчування,   зайняла першу сходинку на цьому етапі. Отож вона й захищатиме звання “Кращого кондитера” на  наступному етапі конкурсу у Львові. Друге та третє місця посіли відповідно Наталія Крецул (Ужгород) та Тетяна Русняк (Мукачево). А  берегівчанки Вікторія Мазур та Ніколетта Торі завоювали 4-те та 8-ме місця. Переможці нагороджені дипломами управління освіти і науки ОДА, а також отримали чудові призи, виготовлені юними майстринями.
Бажаємо натхнення та наснаги Марті Підгородській, аби  вона гідно захистила честь області у наступному  турі. Слід зазначити, що всі учасники добре показали себе на конкурсі, їхні кондитерські вироби справді приваблювали настільки, що жаль було відрізати від них  хоч би шматочок.

Тетяна Сойма, міська газета “Берегово”