Закарпаття: Юні акордеоністи Берегівської школи мистецтв отримали максимум балів від авторитетного журі

У великій залі філармонії (м. Ужгород) відбувся обласний конкурс ансамблів та оркестрів народних інструментів (баян, акордеон тощо).
За призові місця змагалися 28 закарпатських музколективів. Берегівська школа мистецтв була представлена трьома колективами різних вікових категорій, але найбільше поталанило молодшим учасникам концертної першості, які отримали диплом І ступеня та завоювали глядацькі симпатії.

У складі найуспішнішого ансамблю акордеоністів – два третьокласники і один четвертокласник ЗОШ № 1 І. Беца, П. Жеженяк, М. Куриця та його ровесник із п’ятої одинадцятирічки В. Кушель. Наймолодші два учасники І. Беца та П. Жеженяк на обласну концертну сцену потрапили вперше, а титулованіші М. Куриця та В. Кушель торік у жовтні виграли конкурс „Гран-Прі Карпат”, який проходив у Берегові. Останній, до речі, у грудні 2010 р. в індивідуальному виступі зайняв 1-ше місце (конкурс відбувся в Ужгороді).

Хлопці-переможці конкурсу навчаються у відомого берегівського фахівця мистецтв, педагога з понад 30-річним стажем роботи Світлани Шмігірілової. За цей час вона виховала багатьох випускників музшколи, її учні – учасники та переможці різних конкурсів. До речі, високу оцінку (49 балів із максимальних 50) юним акордеоністам виставило авторитетне журі в складі заслужених працівників культури України – директора Ужгородського музичного училища, викладача філіалу Донецької консерваторії С. І. Стегней та завідувача відділу народних інструментів Ужгородського музучилища В. В. Стегнея, викладача цього ж навчального закладу й Донецької консерваторії (клас акордеон) С. В. Крицького, заслуженого артиста України М. О. Вігули, викладача по класу гітари Ужгородського музучилища  П. В. Стулішенко. Це свідчить про неабияку  підготовку юних митців, а також про те, що наші переможці ще не один раз зійдуть на п’єдестал пошани як у аналогічних, так і в престижніших конкурсах.

Міська газета “Берегово”