В Ужгороді відбудеться акція “Чисте Місто”

9 квітня стартує акція з громадського прибирання Ужгорода, котра завершиться великим “суботником” 16-го квітня, у День довкілля. Нагадаємо, вперше захід “Чисте Місто” ініціювали ужгородські  підприємці у 2009 році, вирішивши, що не можуть стояти осторонь стану міста. Цьогоріч акція “Чисте Місто” буде більш масштабною та амбіційною. Адже спільно, об’єднаним фронтом, працюють ініціативні групи підприємців, активісти волонтерського руху та – міська влада, комунальні служби. Намір – вивести на вулиці міста 40 тисяч ужгородців! І – разом привести Ужгород до ладу напередодні Великодня.

Уже розгорнуто штаб (він квартирує у мерії, в кабінеті 107), а з 4 квітня там працюватимуть й телефони (їх номери:  0990852996;; 0980998170; 0634791047). Визначаються локації для прибирання, формуються групи, відповідальні за певні території, розробляється логістика, як то схема вивезення сміття. І принаймні частина зібраного сміття підлягатиме сортуванню та вторинній переробці.

Акція – не показово-одноденна, а триватиме тиждень, офіційно стартуючи 9 квітня, адже попередні “дослідження” показали: не можна за один день привести до ладу місця, до яких не доходили руки протягом років. Кульмінацією дійства стане 16 квітня, коли до прибирання залучиться максимальна кількість людей – як волонтерських команд, котрі організовано працюватимуть у парках, скверах і на набережних, так і небайдужих ужгородців. Організатори, звісно, очікують на добровольців, котрі долучаться до груп з масового прибирання на визначених локаціях.

Та водночас передовсім закликають всіх мешканців міста вийти у свої подвір’я для прибирання та благоустрою – облаштувати відпочинкові та зелені зони, пофарбувати лавиці та гойдалки, побілити дерева, попрацювати на квітниках тощо. Адже лише разом ми можемо зробити наше місто справді чистим і комфортним! І тільки таким Ужгород має шанси розвиватися як культурний, діловий та туристичний центр! Важливий акцент: “Чисте Місто” проводиться за участі міських служб, які не лише долучають своїх працівників і техніку, але й будуть відповідальні за підтримування чистоти і порядку після завершення акції.

P.S. “Чисте Місто” готує й сюрпризи, тож стежте за тим, що відбувається на вулицях Ужгорода! Очікуйте на нову інформацію й цікаві деталі! І, звісно, не забудьте вийти на прибирання!

zakarpatpost.net