Закарпаття: Сільські голови і депутати Мукачівщини вийшли на Всеукраїнський суботник

В суботу, 16 квітня працівники органів місцевого самоврядування, депутати Мукачівської районної ради, сільських, селищних депутатів, державні службовці, працівники установ та підприємств району, озброївшись лопатами, бензопилами, сокирами, граблями, взялися за прибирання узбіч та кюветів автомобільних доріг від сміття та благоустроєм територій.
Захід відбувається в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та на виконання спільного розпорядження голів райдержадміністрації і районної ради «Про закріплення придорожніх смуг автомобільної дороги та прилеглих територій». До акції заздалегідь готувалися, запаслися матеріалами для висадки дерев. Всі учасники акції пройшли інструктаж з техніки безпеки праці.

Роботи проводились на дорогах Ужгородського, Берегівського, Чопського, Іршавського, Свалявського напрямків, включаючи дороги місцевого значення, прибудинкові території, парки та сквери, дитячі майданчики, квітники, пам””ятники, меморіальні комплекси та інші, – повідомили в прес-службі райради.

Кожен, хто взяв участь в прибиранні доріг, долучився до благородної справи. Завдяки спільним зусиллям було ліквідовано понад 180 сміттєзвалищ, вивезено біля 1200 метрів кубічних сміття, прибрано біля 7000 метрів квадратних парків та біля 3600 метрів квадратних скверів, висаджено біля 1900 дерев, очищено від сміття біля 250 кілометрів придорожніх смуг автомобільних доріг, біля 100 кілометрів смуг річок, потічків та каналів, прибрано 4320 метрів квадратних квітників.

Крім цього працівники виконавчого апарату районної ради займались благоустроєм прилеглої до адмінприміщення районної ради території, а саме висадкою обрізкою та покраскою дерев, висадкою квітів на клумби та облаштуванням клумб.

Прес-служба облради