Закарпаття: Українець намагався ввезти роликових ковзанів на 180,5 тис. грн.

Днями працівники митного поста «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, вивели на чисту воду українського перевізника, який намагався незаконно ввезти на територію України товар, вартість якого на 100 тисяч гривень була заниженою.
38-річний водій, заїхавши на вантажному бортовому автомобілі марки “Renault” в зону митного контролю, подав інспектору пакет документів на переміщуваний вантаж. Згідно них закарпатець віз на адресу однієї із київських фірм товар “ковзани роликові, м’ячики клюшки та маску для флурбола” (виробництва Чехії), загальною вартістю  понад 10 тисяч доларів США. Однак у чопських митників виникли сумніви щодо справжньої кількості асортименту та вартості зазначеного товару. Направивши відповідні запити на чеську фірму-виробника товару, митницею отримано підтвердження справжньої вартості вантажу – 22,6 тисяч доларів США та наявності іншого асортименту вказаних дитячих наборів. Більше того, відправником та отримувачем вантажу виявилися зовсім інша фірми.
Таким чином, громадянин України намагався перемістити товар, надавши Чопській митниці неправдиві дані щодо відправника, отримувача, асортименту та  його вартості. За ст.352 Митного кодексу України складено протокол про ПМП. Товар, загальною вартістю 180,5 тисяч гривень та вантажівка, вартістю майже 62 тисячі гривень, вилучені до рішення суду.

Прес-служба Чопської митниці