Спасо-Преображенський Храм села Монастирець на Хустщині відновлений після пожару 90-х років

У цьому храмі архієрейської служби не було досить давно. У селі є дві діючі православні парафії. Проте, один з храмів, а саме Спасо-Преображенський, у 90-х роках згорів майже повністю.

У день свята Входу Господнього у Єрусалим правлячий архієрей Хустської Єпархії відправив святкову Літургію у с. Монастирець, Хустського району. За обставинами, що складалися на парафії у минулому, архієрейської служби тут не було досить давно. У селі є дві діючі православні парафії. Проте, один з храмів, а саме Спасо-Преображенський, у 90-х роках згорів майже повністю.

Громада згуртувалася і відновила свою церкву, зробили розпис, закупили церковну утварь та зробили опалення. Всі парафіяни та священик трудилися разом із охочими допомогти із сусідньої парафії.

Високопреосвященнійшого Марка, Архієпископа Хустського і Виноградівського зустрічало село Монастирець. Радісні обличчя присутніх людей говорили про очікування чогось дуже важливого, чого чекали вже давно. Владика Марк проходив до храму по стежці, яку прикрасили квітами, та по обидві сторони якої стояли віруючі із складенми для отримання архіпастирського благословення руками.

Традиційна зустріч із хлібом-сіллю прикрасили вірші від двох молодих парафіян. Настоятель храму ієрей Георгій Петьовка – один із наймолодших по хіротонії у Хустсьій Єпархії – привітав свого архієрея та розповів про бажання всіх присутніх молитися разом із своїм владикою.

Перед початком літургії владика Марк освятив облаченіє на престол, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у виданні “Православний Мараморош” Хустської Єпархії УПЦ.

Архієпіскоп Марк відправив святкове богослужіння у співслужінні єпископа Мефодія, настоятеля ієрея Георгія Петьовки та трьох священнослужителів із сусідніх парафій.

zakarpatpost.net