Закарпаття: Губернатор дав 10 днів на усунення проблем зі сміттям в області

Перед вихідними, губернатор Закарпаття Олександр Ледида провів розширене засідання колегії обласної держаної адміністрації. На колегії йшлося про благоустрій та підсумки роботи ЖКГ.

Участь у колегії взяли перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко, заступники – Володимир Гоблик та Антон Громовий, перший заступник голови облради Володимир Закурений, міський очільник Ужгорода Віктор Погорелов, обласний прокурор Анатолій Петруня, начальники обласних управлінь та служб.

Першим питанням стали підсумки роботи обласного ЖКГ за осінньо-зимовий період 2010-2011 р. та завдання на 2011-й. В опалювальному сезоні 2010-2011 років подачу тепла забезпечували 1200 котелень, у тому числі 51 – комунальна і 1149 відомчих. За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства Василя Романця, опалювальний сезон, в основному, пройшов задовільно, без суттєвих збоїв та надзвичайних ситуацій, аварійні ситуації, які виникали на котельному обладнанні та теплових мережах ліквідовувалися у встановлені терміни.

Серед проблемних питань – незавершені проекти підвідних будинкових газомереж для переходу населення на автономне опалення, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Голова ОДА Олександр Ледида наголосив: затягувати терміни виконання робіт не варто. Ужгородський міський голова Віктор Погорелов запевнив: робота у цьому напрямку ведеться щоденно, і вже є перші результати.

– Ми вже визначаємо перелік багатоповерхівок і обсяги робіт, аби перевести один багатоквартирний будинок на індивідуальне опалення, знадобиться, в середньому, 30 тис. грн. Загалом, Ужгороду це вартуватиме майже 6 млн. грн. Уже на наступній сесії затвердимо перелік квартир, у яких найближчим часом встановимо індивідуальне опалення.

Другим питанням учасники колегії підсумували результати обласної акції «За чисте довкілля». В акції прийняло участь 186,446 тис. мешканців області. Ліквідовано 538 несанкціонованих сміттєзвалищ; впорядковано 224 сміттєзвавлища; вивезено 30678,1 куб. м. сміття; розчищено 105,3 км джерел, русел, потічків; упорядковано 203 од. зон відпочинку, парків та скверів та 286 кладовищ. Очищено: 143,1 км прибережних смуг річок, потічків, канав; 829,9 км придорожніх смуг. Висаджено 48 тис. дерев. Проблеми залишились, зокрема, в Хустському районі. У селах Липецька Поляна, Липча та ін. засміченими залишаються береги річок та узбіччя доріг. Проблема стихійних сміттєзвалищ стосується Тячівщини та Рахівщини.

На усунення проблем зі сміттям керівник краю дав районній владі 10 днів. Результати їх роботи перевірятиме спеціальна комісія.

zakarpatpost.net