Більшість українців при вступі до вузу розраховує на гроші і зв’язки

Майже третина (29%) українців вважають, що, розраховуючи на свої знання, краще все-таки підстрахуватися. Кожен другий українець (50%) вважає, що в першу чергу, при вступі до вищого навчального закладу абітурієнту потрібно розраховувати на гроші, 37% – на гарні зв’язки. Про це свідчить соцдослідження, проведене компанією Research&Branding Group у період з 15 по 25 липня 2011 року.

Майже третина (29%) українців вважають, що, розраховуючи на свої знання, краще все-таки підстрахуватися і майже стільки ж (28%) будуть опиратися тільки на свої знання.23% опитаних при вступі розраховували б на високий бал зовнішнього незалежного оцінювання, а кожен десятий – на свій хороший атестат і золоту медаль.

Опитування також показало, що 48% українців у цілому вважають, що необхідно повернути вступні іспити при вступі до вузів.

Як повідомляється, більше чверті (28%) дотримуються думки, що зараз немає необхідності повертати стару систему вступу.

Приблизно рівна кількість опитаних вважає, що зарахування абітурієнтів має відбуватися за результатами шкільного атестату та вступних іспитів (19%), через іспити у вузі (18%) і за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та атестата (16%).

Ще менша кількість населення підтримує змішану систему вступу, коли абітурієнтів зараховують за результатами ЗНО та вступними іспитами (13%).

Найменше (11%) українці схвалюють систему вступу лише за результатами ЗНО. Не змогли відповісти на питання про вибір системи вступу до вузів 24% респондентів.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і АР Крим.

tsn.ua