В УУБА та Карпатському університеті пройшли урочистості з нагоди нового навчального року

У четвер, 1 вересня, в Ужгородській Українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатському університеті імені Августина Волошина, з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, як і у всіх навчальних закладах України, відбулися урочистості, присвячені початку 2010 – 2011 навчального року.

Серед поважних гостей, що прийшли розділити святкову та духовну радість з професорсько-викладацьким складом, студентами та їх батьками, були Високопреосвященнійший Георгій, архієпископ Михаловський і Кошицький Православної Церкви Чеських земель та Словаччини.

Святкові урочистості розпочалися молитвою, звучанням Державного гімну України, молебню та благословенням архієрея. Відкрив святкове засідання ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, професор, архімандрит Віктор (Бедь). Відтак проректор з навчальної та виховної роботи (інспектор), доктор богослов’я, доцент Сергій Васильович Урста зачитав привітальне слово Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви до професорсько-викладацької корпорації та студентів. Сергій Васильович також повідомив присутніх про те, що на адресу академії та університету також надійшли письмові вітання від Навчального комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, Київської духовної семінарії та академії, Санк-Петербурзької духовної семінарії та академії, Одеської духовної семінарією, Чернігівського духовного училища та інших.

Далі слово для привітання було надано Високопреосвященнійшому Владиці Георгію. Архіпастир побажав студентам Божої благодаті та практичного втілення в життя тих знань і навичок, які вони здобудуть упродовж періоду навчання в стінах академії та університету.

У свою чергу від імені професорсько-викладацького складу Карпатського університету імені Августина Волошина студентів привітали перший проректор університету, директор НДІ богослов’я, філософії та аналітики, професор Майя Георгіївна Артьомова та почесний проректор з міжнародних зв’язків, завідувач кафедри економіки, професор Василь Іванович Мацола.

Також під час урочистостей за заслуги перед Українською Православною Церквою, з благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира та особистий внесок у розвиток богословської освіти і науки, а також з нагоди відповідних ювілеїв Днів народження було проведено ряд нагороджень, а саме:

Високопреосвященнійшого архієпископа Георгія (Странський) – медаллю апостола і євангеліста Іоанна Богослова І ступеня;

Андрія Михайловича Кича – медаллю святого апостола Андрія Первозваного ІІ ступеня;

Петра Івановича Станко – медаллю Преподобного Олексія (Кабалюка) Карпаторуського ІІ ступеня;

Наталію Миколаївну Бедей – медаллю Пресвятої Богородиці «Знамення» ІІ ступеня;

Наталію Михайлівну Міщенюк – медаллю рівноапостольної Великої княгині Ольги ІІ ступеня;

Вікторію Борисівну Халамендик – медаллю рівноапостольної Великої княгині Ольги ІІ ступеня;

Мар’яну Михайлівну Бецу – грамотою Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви;

Олександру Василівну Бедей – грамотою Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви;

Юлію Олегівну Дроздовську – грамотою Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви;

Після урочистих привітань святкові заходи було завершено молитвою та звучанням Державного гімну України, після чого студенти направилися до аудиторій, а першокурсникам була проведена екскурсія по академії.

Прес-служба УУБА-КаУ

karpatnews.in.ua