На Закарпатті досі діють майже 3 тис. гральних апаратів, – голова облради

За неофіційною інформацією, на Закарпатті досі працюють 3 000 гральних апаратів, а цим бізнесом в області займаються 4-5 осіб. Вони непогано заробляють, платять контролюючим структурам за «дах» – і про це всім відомо.

Таку заяву зробив голова Закарпатської обласної ради Іван Балога під час координаційної ради, що відбулася вчора, 18 жовтня, – пише ЗІК.

На думку голови облради, «треба мати силу волі, щоби навести лад з цим бізнесом».

За його словами, донині жодна зі служб не може поставити крапку в цьому бізнесі, тому обласна рада пропонує об’єднати зусилля місцевої влади, правоохоронців і громадськості.

Микола Кулітка, начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Закарпатській області, повідомив, що від початку року правоохоронцями вилучено 36 гральних апаратів, порушено 6 кримінальних справ, 15 осіб притягнуто до відповідальності.

Станіслав Сухан, голова Іршавської районної ради, поділився досвідом, як покінчили з гральним бізнесом в районі. «В нас у кожному селі було по 10-15 апаратів. Дільничний не знав, що гральний бізнес не працює? Звісно ж знав, але не вистачало рішучості й бажання, щоби виконувати закон. Рік тому у районі ще було майже 100 гральних автоматів. Ми організували депутатські рейди, і до цього долучилися й правоохоронці. І врешті-решт ми покінчили з цим бізнесом у районі. Це зло, з яким має спільно боротися вся громада», – вважає С. Сухан.

Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода, повідомив, що в обласному центрі нещодавно при здійсненні перевірок було зафіксовано два порушення. На вимогу комісії працівниками міськвідділу міліції опломбовано приміщення та складено протоколи.

Як раніше повідомляв ЗІК, начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин обіцяв, що за неприпинення грального бізнесу начальники районних управлінь міліції відповідатимуть власними посадами.

http://rionews.com.ua/