Закарпатські депутати затвердили план заходів із відзначення 75-річчя проголошення Карпатської України

Закарпатські депутати затвердили план заходів із відзначення на загальнодержавному рівні 75-річчя проголошення Карпатської України та доручили голові обласної ради звернутися до Президента та Верховної Ради щодо відзначення у 2014 році 75-ї річниці проголошення Карпатської України на загальнодержавному рівні.

Сам план розрахований на три роки. Зокрема, Нацбанку пропонується виготовити ювілейні монети до цієї знаменної події, а Укрпошті – спеціальні марки та конверт.  За  участі Національної Академії наук України буде проведено міжнародну  науково – практичної конференцію «Карпатська  Україна в контексті  українського державотворення». Буде продовжено роботу з облаштування меморіального парку «Красне Поле» поблизу міста Хуст та  могил і обелісків, встановлених захисникам  Карпатської України. У селі Сойми Міжгірського  району до 2014-го року буде відкрито пам’ятник на місці розстрілу січових стрільців.

В столиці Карпатської України – місті Хуст відремонтують майдан Незалежності та відкриють пам’ятник Августину Волощину. До 2014-го року планують завершити роботу зі створення історико-меморіального музею на батьківщині Августина Волошина  – в селі Келечин  Міжгірського району. Управлінню культури ОДА та Мукачівській міській раді запропоновано розглянути можливість  створення на базі  колишнього палацу «Ковнер» у Мукачеві обласного  музею національно-визвольних змагань доби Карпатської України.

Прес-служба облради