В Оноківцях освятили нову церкву

6 листопада, в день пам’яті ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський освятив престол та новозбудований храм на честь Архістратига Божого Михаїла, що в селі Оноківці Ужгородського району.

Як повідомили у прес-службі Мукачівської єпархії УПЦ (МП), свого владику з хлібом, сіллю зустрічали куратори, а також маленькі діточки із великою кількістю вірян, що в цей день зібралися для спільної молитви в храмі.

Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужило численне духовенство Ужгородського благочиння Мукачівської єпархії.

Чудовий, сонячний, не по-осінньому теплий недільний день став справжнім святом села Оноківці. Новозбудований храм не міг вмістити великої кільності прихожан та паломників.

Під час малого входу настоятель храму, протоієрей Іван Кемінь був нагороджений орденом Української православної церкви, а голова інформаційного відділу Мукачівської                  єпархії ієрей Олександр Монич – возведений в сан протоієрея. Після співу Херувимської пісні владика Феодор звершив ієрейську хіротонію над випускником Одеської духовної семінарії.

На Літургії архіпастирі з духовенством посилено молилися за скоріше видужання Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Володимира, митрополита Київського і всієї України.

Наприкінці архієрейської Літургії було звершено хресний хід довкола храму, по завершенні якого Високопреосвященніший архієпископ Феодор виголосив проповідь про значення та важливе місце храму у житті православного християнина. Владика підкреслив, що “Храм – це дім Божий в якому кожна людина знаходить відповідь і втіху на всі свої проблеми і незгоди”.

Також владика висловив подяку настоятелю протоієрею Івану, вірникам, які в великій кількості зібрались на торжество. В кінці вітального слова архіпастир на всіх призвав Боже благословіння.

zakarpattya.net.ua