Міністр саджав дерева у Великих Лучках

У суботу, 5 листопада, міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида та голова облради Іван Балога взяли участь у висадженні дерев та відкритті спортивного майданчика зі штучним покриттям у с. Великі Лучки, що на Мукачівщині.

Високопосадовці обрали для “облагородження” саме Великі Лучки не спроста – адже це найбільше село Закарпаття. Тут проживає майже 10 тисяч краян. Відтак, вже з самого ранку з лопатами у руках до роботи стали як керівники краю, так і місцеві депутати, бізнесмени, школярі. У центральному сквері села висадили кількадесят хвойних та листяних дерев, зокрема, ялинки, сосни, дуби.

Опісля робота закипіла вже поблизу місцевої школи – тут також відтепер ростимуть молоді деревця.

Та найбільш очікуваним для місцевих дітлахів, безумовно, стало відкриття сучасного футбольного міні-поля. У селі працюють дві школи, де навчаються майже 1,3 тис. дітей. Тож охочих поганяти м’яча на зручному майданчику не бракуватиме. Тим більше, що з нагоди свята керівники краю подарували юним футболістам новенькі м’ячі та спортивне обладнання.

Це вже 16-й, відкритий цьогоріч у Закарпатті, спортмайданчик зі штучним покриттям. Попереду – ще 5. Відтак, до кінця 2011-го облаштуємо в містах та селах області 21 сучасне міні-поле. Адже головне наше спільне завдання: ростити здорових дітей, які у майбутньому розбудовуватимуть край і державу, – наголосив керівник області Олександр Ледида.

Високо оцінив роботу обласної влади Віктор Балога:
– Те, що сьогодні робить обласна влада – відкриває майданчики, облаштовує міні-поля, спортивні зали, – є надзвичайно цінним. За такими пріоритетами – майбутнє. Можемо пишатися не лише найкращою народжуваністю в країні, але й тим, що створені всі умови, аби наші діти вели здоровий спосіб життя.

До речі, на цьому “спортивні подарунки” для жителів Великих Лучок не закінчуються. Керівники  краю домовились продовжити роботу – вже влітку наступного року в селі відкриють оновлений стадіон, повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

zakarpattya.net.ua