В Мукачеві відбувся конкурс-фестиваль патріотичної пісні “Сурми звитяги”

Фестиваль виконавців патріотичної пісні «Сурми звитяги», який був заснований з метою відродження і популяризації патріотичної пісні, виявлення талановитої та обдарованої молоді й залучення її до активної участі в культурному житті Закарпаття, став подією для мукачівців.

Засновниками та організаторами фестивалю є Мукачівський Будинок школярів, Управління освіти міськвиконкому, відділ у справах молоді і спорту та міськрайонна організація Товариства Сприяння Оборони України. Фестиваль-конкурс проводився у три тури, перші два з яких були відбірковими і відбулися навесні цього року (28 квітня та 9 травня). В фінальному турі, який був приурочений до 67-ої річниці визволення Мукачева від фашистських загарбників і проходив в актовому залі Будинку школярів, брали участь кращі солісти, вокальні дуети, тріо та ансамблі середніх та старших класів загальноосвітніх шкіл і позашкільних закладів. Учасники виконували сучасні патріотичні, стрілецькі пісні та пісні військової пори, такі як «Мати тополя», «Йшли селом партизани», «Повіяв вітер степовий», «Журавлі», «Балада про мальви», «Вальс фронтової сестри», «Україно моя» та інші.

Переможцями фестивалю-конкурсу «Сурми звитяги» стали: в номінації «Солісти» – Мар’яна Окс (І місце, Будинок школярів); Сергій Лавкай (ІІ місце, ЗОШ № 6); Тімея Сливка (ІІІ місце, ЗОШ №10); в номінації «Дуети та тріо» – тріо студії естрадної пісні «Акорд» Мукачівського Будинку школярів (І місце); Евеліна Романко та Юлія Личко (ІІ місце, ЗОШ № 7); в номінації «ансамблі» – ансамбль НВК «Первоцвіт» (І місце); ансамбль ЗОШ № 1 (ІІ місце); ансамбль ЗОШ № 11 (ІІІ місце). Переможці та учасники конкурсу були нагороджені дипломами та цінними подарунками міськвиконкому, грошовими преміями міськрайонної організації ТСОУ. Хочеться побажати фестивалю «Сурми звитяги» подальшого розвитку та творчих успіхів його учасникам у відродженні та популяризації військово-патріотичної пісні.

Повідомляє  Мукачівська міська рада