Доповідь Федора Шандора на Всесвітній конференції з геотуризму отримала нагороду

Доповідь на тему «Формування соціо-економічного бренду Карпати у контексті розвитку туристичної галузі Центральної Європи» була визнана найкращою у своїй робочій групі на ІІІ-ій  Всесвітній конференції з геотуризму.

Таким став підсумок участі завідувача кафедри туризму УжНУ Федора Шандора у конференції в султанаті Оман. Федір Шандор став одним із трьох європейців, які отримали право презентувати свої регіони на всесвітній конференції (разом із науковцями з Мальти та Ісландії). 

На конференції, що тривала у столиці Оману (м. Маскат), виступали представники усіх 5 континентів.

Основною темою пленарного засідання було питання щодо глобальних перспектив туризму та подальших напрямків дослідження туристичної сфери.

Висновки, яких дійшли учасники конференції, полягають, зокрема, у тому, що експерти сьогодні стурбовані згубним впливом туристів на оточуюче середовище, зокрема, щодо руйнування традицій, екосистем, виснаження водних ресурсів тощо. Крім того, останні тенденції геотуризму полягають у сегментуванні туристичної сфери на різновиди (гастрономічний, екстримальний, зимовий/літній, активний/пасивний туризму тощо), щоб зменшити туристичне навантаженя на конкретні зони та перекинути масового рекреанта рівномірно на всі регіони планети, — розповів сайту завідувач кафедри туризму УжНУ, доцент Федір Шандор.

zaholovok.com.ua