Профспілки Закарпаття провели зустріч у Національному природному парку «Синевир».

У Закарпатській обласній раді профспілок увійшло в практику роботи проведення Днів облпрофради, зустрічей в трудових колективах з метою інформування керівників підприємств і організацій, профспілкового активу про роботу Федерації профспілок України, стратегію і тактику дій виборних профспілкових органів різних рівнів, соціальний діалог органів влади, профспілок і роботодавців в нашій області.

Цікавими, зокрема, були  такі зустрічі в гірському Міжгірському районі.  Члени президії облпрофради побували в одному з найбільших підприємств району – Національному природному парку «Синевир». Про тісну  співпрацю адміністрації і профкому цього підприємства щодо вирішення соціально – економічних питань вели мову директор Микола Дербак та голова профкому Федір Матічин, а про практичний досвід цієї роботи для підприємств  галузі – голова обласної організації профспілки працівників лісових галузей Володимир Ільков.  Учасники  зустрічі побували у музеї підприємства, переглянули відеофільм про його діяльність. Голова облпрофради Іван Король вручив відзнаку  за активне висвітлення профспілкової тематики редакції регіонального часопису «Синій  Вир» (редактор-директор підприємства  Микола Дербак), який випускається в НПП «Синевир».

Під час перебування на Міжгірщині члени президії облпрофради обговорили проблеми  профспілкового туризму у нашому краї. Вони ознайомилися з діяльністю  ДП ТОК «Синевирське озеро» (директор Наталія Скопич). Свої пропозиції щодо підвищення ефективності роботи підприємств ПрАТ «Закарпаттурист» з урахуванням специфіки регіону внесли голова облпрофради Іван Король, члени президії Наталія Товтин, Василь Захарець, Магдалина Глушеня, Володимир Турок, Павло Орос, Валерій Федурця, Марта Малета, Володимир Ільков.

Обговорено також питання проведення передплати на профспілкові видання на 2012 рік. Минулого року Закарпатська облпрофрада за показниками передплати на газету «Профспілкові вісті»  зайняла перше місце серед регіональних профоб’єднань України і була  відзначена грошовою  винагородою підприємства «Профінформ» ФПУ. Голова облпрофради Іван  Король наголосив, що і в цьому році треба провести на належному рівні  передплату  профспілкових видань профспілковими організаціями усіх галузей, профспілковими санаторіями, тургосподарствами, іншими підвідомчими організаціями профспілок. Адже центральне видання ФПУ широко і всебічно висвітлює діяльність Федерації профспілок України, галузевих і регіональних профспілок із захисту прав та інтересів спілчан. Чимало матеріалів у газеті друкується і про нашу область. Особливу увагу слід приділити індивідуальній передплаті газеті «Профспілкові вісті» серед профспілкових працівників області. Відвідали також  члени президії облпрофради і  музейний комплекс в селі Колочава, до створення якого чимало зусиль доклав народний депутат України Станіслав Аржевітін.

Сергій Баранчиков, Обласна рада профспілок Закарпаття