Перед облрадою встановили головну ялинку області

У четвер, 24 листопада, на площі Народній в Ужгороді розпочалося встановлення головної новорічної ялинки Закарпаття.


Новорічне дерево вже має свою невеличку передісторію. Саме воно було «дублером» різдвяної ялинки, що вирушила до Ватикану. Її першою зрізали та переносили гелікоптером з галявини, де та виросла. Така репетиція була необхідною, щоб уникнути помилок при зрізанні ватиканської красуні. Проте, обійшлося без ексцесів.

 

Родом новорічне дерево з Рахівщини. Вік ялинки – 60 років, висота – 21 метр. Закарпатська смерека (саме такої породи новорічне дерево) – надзвичайно пухнаста. Декотрі її гілки важать 4,5 – 5 кг, діаметр нижньої частини – близько 10 метрів.

Вже зараз за допомогою підйомного крана працівники ОДА встановили ялинку. Прикрашатимуть ж її ближче до дня Святого Миколая. Іграшки, ілюмінацію та дощик використають як минулорічні, так і нові. Відкриття ялинки відбудеться тоді ж, коли й головної ялинки України у Києві. Будівля обласної адміністрації та площа Народна також не залишиться без оздоб. Невдовзі їх прикрасять святковою ілюмінацією, повідомили Закарпаття онлайн в прес-центрі Закарпатської ОДА.

zakarpattya.net.ua