Філарет нагадав чиновникам про суд Божий

Той, хто отримав владу, мусить служити передусім народу, який його обрав, а не собі, заявив очільник Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет.

Зокрема, голова УПЦ КП зазначив: “Перше. Я постійно кажу одне: … Можновладці, які отримали владу від Бога, мусять керуватися правдою Якщо вони не керуються правдою – це означає, що і з ними будуть чинити не за правдою, бо Господь сказав:. як хочете, щоб з вами робили люди, так і ви робіть з ними Тому, коли можновладці приймають якісь рішення, вони повинні в першу чергу думати – правду вони роблять, чи ні. Оскільки за неправду їх рано чи пізно спитають -! якщо не люди, то Бог обов’язково. Прийде для кожного суд Божий ”

За словами Патріарха Філарета, “ми ж бачимо в Україні, як багато можновладців не виконують своїх обов’язків, не слугують народу, а слугують собі, що виявляється у власному збагаченні. Оскільки влада дає можливість розподіляти майно народне , кожен нечесний можновладець хоче від цього майна якомога більше собі відірвати … “.

На думку предстоятеля УПЦ КП, виправлення цих негараздів залежить не тільки від Президента: … “Він задає тон, і йому задають тон Але ті, хто задає тон, – вони в тіні, їх не видно. А винних у цих труднощах і негараздах багато Кожен, хто живе не за правдою і діє не за правдою, – винен у цьому Він створює цю атмосферу. Подивіться -.. президенти змінюються, а нечесні чиновники як були, так і є … “.

За словами патріарха Філарета, “Господь все це терпить – але до пори, до часу, оскільки дає кожному грішникові можливість покаятися А хто не кається -… той буде покараний Так само, як було в радянські чаю. Руйнували храми, розстрілювали священиків, відправляли їх до Сибіру, на Соловки Все це Господь бачив і послаблював, але до пори, часу Неправда діяла до певної межі Так і тут -… діє неправда, але їй прийде кінець А кордон визначить Бог “..

Нагадаємо, у вересні 2011 року повідомлялося, що Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича, в якому висловив моральну підтримку його позиції щодо газового питання.

ua.korrespondent.net