Урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни відбулися і у закарпатській міліції

З нагоди свята начальник УМВС області Віктор Русин вручив лейтенантські погони молодим міліціонерам. 

23 лютого в незалежній Україні цього дня вшановують захисників Вітчизни. З вітальним словом до присутніх в залі працівників міліції та ветеранів ОВС звернувся начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин, побажавши усім міцного здоров’я, мирного неба над головою, родинного затишку та любові в сім’ях, радості від дітей та онуків.

– День 23 лютого асоціюється в уяві громадян з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині. Більше семи десятків колишніх працівників міліції Закарпаття брали участь в бойових діях на території Чехії, Угорщини, Алжиру, Анголи, Єгипту, Куби. 43 воїни-інтернаціоналісти пройшли Афганістан. Ми завжди пам’ятатимемо подвиг цих людей, на долю яких випало багато випробувань, – наголосив генерал Русин, запропонувавши вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

— Найбільша шана вам, дорогі ветерани. Ми вдячні вам за вашу активну життєву позицію і значний внесок у виховання нашого молодого покоління. Молодь вчиться на героїчних традиціях старших поколінь. Українські солдати і нині з честю та гідністю представляють нашу державу в складі міжнародних миротворчих сил. А працівники правоохоронних органів стоять на захисті мирного життя українців, їхніх конституційних прав і свобод.

 

 

 

 

 

З нагоди свята начальник УМВС вручив лейтенантські погони молодим міліціонерам. Зокрема, наказом міністра внутрішніх справ України присвоєно перші спеціальні звання — лейтенант міліції: дільничному Мукачівського РВ УМВС Михайлу Лаверу, ДІМ Ужгородського МУ УМВС Михайлу Гвоздаку, слідчому Ужгородського МУ Михайлу Дусину, помічнику начальника Мукачівського РВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ Юрію Кілічуку, о.у. СДСБЕЗ Хустського МУ УМВС Івану Пристаї.

З нагоди Дня захисника Вітчизни нагороджено Почесними грамотами УМВС начальника НДЕКЦ при УМВС полковника міліції Олександра Дашковського, заступника начальника штабу УМВС полковника Сергія Довбиша, підполковника Леоніда Кулика-Куличенка з УДАІ УМВС, підполковника Михайла Кукуча з УКР УМВС, майора міліції Володимира Глебену з УКЗ УМВС, ст.прапорщика спецпідрозділу «Сокіл» Леоніда Вайду, ст.сержанта УДСО при УМВС Віктора Лавкая, а також ветеранів ОВС Закарпаття Петра Бронтерюка, Василя Готру та ін.

Оголошено подяку майору міліції Руслану Дубині, капітану Василю Шаленику, ст. лейтенанту Івану Бережанському тощо.

Медаллю Асоціації ветеранів МВС України нагороджено ветерана ОВС краю Івана Гамора, а почесними грамотами—ветеранів Івана Стегуру та Олександра Шовака.

На завершення свята з вітальним словом до присутніх звернувся голова Ради ветеранів УМВС Віктор Отовчиць, повідомили zakarpatpost.net в СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net