Навіть негода відступила у неділю, коли жителі Соломонова, святкували День села

Цьогорічне свято запам’ятається всім надовго. Особливо дітям. Для них було організовано цікаві атракціони та багато різноманітних пізнавальних розваг. Знаний скульптор з Великої Доброні Ендре Гіді вчив бажаючих працювати з глиною, в’язати гачком – відома чопська майстриня Марія Шитєв. Повсюди лунав веселий сміх.

Спеціально споруджена розкішна сцена збирала біля себе все більше і більше мешканців села та гостей. Сільський голова Галина Малинич тепло привітала односельчан зі святом, побажала їм гарно відпочити.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вітав жителів Соломонова і депутат обласної ради Василь Ковач, який щиро подякував за запрошення на свято. «Перша письмова згадка про Ваше село сягає далекого 1281 року, його славну історію писало не одне покоління соломонівців. Переконаний, що село Ваше процвітатиме, бо живуть тут працелюбні люди. Бажаю здоров’я та благополуччя Вам та Вашим родинам, хорошого настрою сьогоднішнього вечора, натхнення та успіхів у щоденній праці».

Від сільської ради Василь Ілліч отримав подяку за допомогу в організації проведення святкових заходів з нагоди Дня Соломонова.

Тепло привітали присутніх на святі депутати районної ради Юрій Костик та Надія Стегнач. Кожен із них щиро бажав успіху та процвітання сільській громаді.

Офіційну частину свята змінила концертна. Оваціями зустріли присутні естрадно-духовий оркестр Закарпатської філармонії під керівництвом Володимира Співака. Прекрасно виступили колективи «Чарівні голоси», «Дзвіночок», «Угорська троянда». З місцевою зіркою Томашем Демешем, фіналістом угорського «Х-фактору» співали та танцювали разом і дорослі, і малі. Житель Соломонова Бейла Балог прославив своє село далеко за межами не тільки Закарпаття, але й України, адже він чемпіон світу з бодібілдингу. Це не завадило йому влаштувати справжнє шоу і на соломонівській сцені.

 

 

 

 

 

 

Ну а найбільше емоцій викликали виступи гостей – фіналіста проекту «Україна має таланти» В’ячеслава Корсака, лауреата всеукраїнських вокальних конкурсі Інни Балан та учасниці «Х-фактора» Христини Андрусь. Глядачі довго не хотіли відпускати їх зі сцени, несамовито аплодуючи артистам. Зважаючи на таку подяку та підтримку, артисти дарували чергову композицію.

Апофеозом дійства став виступ Юрія Леся, який своїм неординарним голосом зачарував усіх присутніх жінок. Тим більше, що під час його виступу панянкам та малечі Василь Ковач із помічниками дарували прекрасні троянди та різнобарвні кульки.

Під завісу концертної програми у виконанні артистів, сільського голови Галини Малинич, депутата облради Василя Ковача, районних депутатів Юрія Костика і Надії Стегнач прозвучало «Многая літ» Соломонову і його жителям. Після цього свято продовжилося запальною дискотекою. Заряд хорошого настрою Соломоново отримало надовго.

Василь Петричко

zakarpatpost.net