Закарпатським священикам заборонили займатися агітацією

Синод УПЦ (МП) звернувся до духовенства та вірних з роз’ясненням позиції Церкви щодо парламентських виборів в Україні, які відбудуться 28 жовтня.

“У цей відповідальний період ми вважаємо необхідним в черговий раз заявити, що Українська Православна Церква не є суб’єктом політичного процесу. Церква не бере участі в політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата. Місія Церкви полягає в іншому. Наш обов’язок — проповідувати вічні Євангельські цінності та докладати максимум зусиль для їх втілення в життя. Церква має преображати світ, вести людей до Бога, до вічного блаженства в Царстві Слави”, – йдеться у зверненні УПЦ МП.

Синод УПЦ ще раз нагадав єпископам і священикам Української Православної Церкви про неприпустимість політичної агітації з церковного амвона: “Церква має об’єднувати людей різних політичних переконань, і тому політичні гасла мають завжди залишатися поза церковною огорожею. Ми вже неодноразово підкреслювали, що принципово засуджуємо так зване “політичне православ’я”. І сьогодні ми знов закликаємо єпископат і духовенство стати на заваді усім спробам політизації церковного життя”, повідомляється на сайті РІСУ.

Єпископат УПЦ (МП) закликав всіх вірних Української Православної Церкви взяти участь у голосуванні: “В день парламентських виборів ми маємо прийти на виборчі дільниці і віддати свій голос за тих, кого вважаємо найбільш достойними”.

tsn.ua