На Закарпатті перевіряють готовність курортів до гірськолижного відпочинку

Державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області перевірять готовність об’єктів туристичної діяльності до гірськолижного відпочинку у зимовий період 2012-2013 років.

Вказані перевірки проходитимуть протягом останнього осіннього місяця року. За цей час фахівці служби, як повідомив начальник теруправління Михайло САВАРИН, ґрунтовно обстежать  усі без винятку суб’єкти господарювання, які займаються організацією та проведенням дозвілля на схилах засніжених Карпат у нашому краї.

Особлива увага звертатиметься на дотримання власниками  зон відпочинку Правил безпеки з улаштування, безпечної експлуатації та утримання гірськолижних трас, введених у дію цього року. Нагадаємо, що дія Правил поширюється на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, які у своїй діяльності здійснюють роботу, пов’язану  з проектуванням, улаштуванням, підготовкою, утриманням, експлуатацією, обслуговуванням, наданням послуг на гірськолижних трасах та патрулюванням гірськолижних трас, призначених для спорту та активного відпочинку, що з цією метою улаштовані на спеціально підготовлених ділянках схилу та обладнані  підіймальними спорудами для транспортування лижників та сноубордистів на перепад висот.

 Джерело:  Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області