Прокуратура Закарпаття розслідує порушення “лісового” держпідприємства

Прокуратурою області, 16 січня 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості, що свідчать про вчинення службовими особами ДП “Закарпатського обласного управління лісогосподарських агропромислових господарств” та окремих його філій упродовж 2011 – І півріччя 2012 років кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 2 ст. 367(службова недбалість), ч. 2 ст. 210 КК України (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням).

Як повідомив, начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Іван Костів, перевіркою проведеною прокуратурою області у державному підприємстві «Закарпатське обласне управління лісогосподарських агропромислових господарств» та окремих його філіях, встановлено, що посадовими особами Управління та окремих його філій упродовж 2011 та І півріччя 2012 років допущено численні порушення вимог природоохоронного законодавства, в частині збереження та охорони лісових ресурсів, а також у бюджетній сфері, внаслідок чого державним інтересам завдано збитків в особливо великих розмірах.

Хід досудового розслідування вказаних кримінальних проваджень контролюється прокуратурою області, – повідомили  в прес-службі прокуратури Закарпатської області.