Закарпатці святкують Петра і Павла

Сьогодні християни відзначають свято Петра і Павла. Двоє апостолів, які відіграли значну роль у становленні християнства, високо вшановуються церквою.

Святий Петро був простим рибалкою і до покликання Христом носив ім’я Симон. Але маючи щодо нього великі плани у розбудові церкви, Ісус дає йому ім’я Петро, що означає скеля. Саме Петро після вознесіння Христового очолив першу християнську громаду і по праву вважається основоположником християнської церкви. Помер мученицькою смертю через розп’яття на хресті. Але не вважаючи себе достойним померти так, як Христос, просив катів розіп’яти його вниз головою.

Святий апостол Павло мав добру освіту і на початках переслідував перших християн. Але після чудесного навернення його Ісусом Христом до християнської віри, починає велику справу щодо поширення християнства на Захід. Засновує нові церкви і викладає письмово Христову науку. Як і апостол Петро, Павло віддав своє життя за Ісуса Христа. Він не був розіп’ятий, а обезголовлений мечем у Римі.

Зважаючи на внесок, який зробили ці святі у розбудову християнської церкви, сьогоднішнє свято носить назву Святих Славних і Всехвальних Верховних Апостолів Петра й Павла.

http://nedilya.net