Сьогодні закарпатці вшановують рідних, які відійшли у вічність

1 листопада, у День всіх святих, закарпатці традиційно вшановують пам’ять померлих.

Сьогодні у більшості закарпатських організацій та підприємств — вихідний день. Цього дня могили прикрашають квітами і запалюють свічки пам’яті.

Римо-Католицька Церква святкує цей день як день всіх святих. Спочатку це було свято мучеників, яке поступово прийняло характер спомину всіх спочилих.

У Мексиці та деяких іспаномовних країнах, а також у деяких країнах Азії та Європи, день 1 та 2 листопада відзначається як День Мертвих. При цьому, 1 листопада визначене для вшанування душ померлих дітей та немовлят, а 2 листопада – для вшанування душ померлих дорослих.

Осінній Поминальний День у Церковному Православному Календарі називається Димитрівська Поминальна Субота та відзначається у найближчу суботу перед святом святого великомученика Димитрія Солунського (8 листопада), тобто конкретних дат не вказано – тільки дні тижня. Тому багато православних 1 листопада не відвідують цвинтар.

Греко-Католицька Церква цього дня вшановує пам’ять блаженного священномученика Теодора Ромжі та митрополита Андрея Шептицького.

https://zakarpatpost.net