Двометрова писанка прикрасила центр Тячева

16 квітня на площі Поштовій відбулось урочисте відкриття найбільшої міської писанки, яку з ініціативи соціального центру «Парасолька» другий рік поспіль встановлюють у центрі міста напередодні Великодня.

Пінопластову основу у вигляді яйця, висотою два метри та близько метру в діаметрі, прикрасили сотнями різнобарвних мальованок. В рамках загальноміської акції «Прикрась писанку міста» всі охочі долучились до оздоблення великодньої красуні просто приклеївши до неї свою.

Крім того, гості та жителі міста і району мали можливість оглянути дивовижну виставку на пасхальну тематику, предста­влену Тячівською міською радою, відділом культури державної адміністрації, Центром дитячої та юна­цької творчості, соціальним центром «Парасолька», дошкільними, навчаль­ними та позашкільними закладами мі­ста та району. Експонати вражали яскравістю, оригінальністю та талановитим виконанням, писанки виконані в різних техніках, як у традиційному українському стилі, так і сучасному модерністському, вишиті рушники, ікони, вироби із дерева та бісеру утворювали виняткової краси композиції.

Окра­сою дійства на Поштовій стали також «Живі Ляльки», якими виступили артисти цирку на льоду «Гранд».

Також в рамках святкувань були проведені майстер-класи із писанкарс­тва від фахівців Світ­лани Дьордяй (при­краса воском), Таміли Бердецької (оздоба бісером), Вікторії Ост­решко (окраса квілінгом), Любові Церкуник (розпис акриловими фарбами).

Перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан привітав присутніх та всіх жителів Тячівщини зі світлим святом Христового воскресіння та побажав родинного щастя, сімейного благополуччя та благодаті. Відтак він вручив грамоти переможцям конкурсу «Прикрась писанку міста» та викладачам, які проводили майстер-класи з писанкарства. Вони також були нагороджені пам’ятними подарунками від меценатів Терезії Куцин та Людмили Садовнікової.

Учні початкових класів Тячів­ської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім.В.Гренджі-Донського представили на сцені літературно-музичну композицію присвячену пасхальній тематиці. З вокальною композицією виступили також вихованці соціального центру для молодих людей з особливими потребами «Парасолька». І на завершення, малечу чекав ще один приємний сюрприз від меценатів – солодкий подарунок у вигляді шоколадної писанки.

Тячівська РДА