Помер головний редактор щотижневого видання «Карпатолйо»

Після довготривалої хвороби, на 59 році життя помер головний редактор щотижневого видання «Карпатолйо», художник, графік, заступник голови спілки  художників та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса, віце – президент з питань культури Товариства Угорської Культури Закарпаття Дьордь Рішко.  

Народився Дьордь Рішко 1 січня 1955 року в Тячеві.

Початкову та середню освіти здобув у рідному місті, після поступив на навчання в ужгородське училище прикладного мистецтва. Це був художник-графік, який передавав у своїх картинах внутрішній стан своєї душі. У виставках почав приймати участь з 1992 року. Натхненням його робіт слугували філософські теми. З самого початку ( 1993 ) був  членом Закарпатської угорської  спілки образотворчого та прикладного мистецтва  Асоціації Художників ім. Імре Ревеша , де в 2002 році був обраний віце -президентом.

Активний організатор і учасник закордонного та вітчизняного  художнього табору , художніх  виставок. З самого початку він був активним членом Товариства Угорської Культури Закарпаття ( КМКС). У 1999 році під редакцією Дьордя Рішко «отримала життя» збірка про Закарпатських бетлегемів під назвою «Пастухи, прокидайтеся…»

З 2005 року й до самої смерті невпинно та самовідданно  працював головним редактором видання «Карпатольйо». Правда , пропозиції та ідеї , пов’язані з підготовкою останнього номеру газети  «Карпатольйо» були  тільки по телефону з лікарняного  ліжка , але він працював майже до останніх днів свого життя. Це була певна і точна людина, яка на протязі десяти років створювала «лице» видання. Хоча ми, як і він сам знали про невиліковну хворобу, смерть вразила нас усіх.

http://karpatskijobjektiv.com

Колектив газети “НЕДІЛЯ” висловлює щирі співчуття родині та колегам покійного.

http://nedilya.net