В ОДА нагородили закарпатських літераторів та митців

У четвер, 17 квітня, за участі в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Михайла Рівіса та заступника голови облради Андрія Сербайла відбулося нагородження переможців обласних премій в галузі літератури та мистецтва.

Премії та дипломи лауреата було вручено на підставі рішення обласного комітету з присудження обласних премій у галузі літератури та мистецтва за 2013 рік.

У галузі літератури – премію імені Федора Потушняка присуджено Юрію Балезі, Христині Кериті, Олександру Гаврошу, Олександрі Ігнатович, Василю Густі.

У галузі музичного і виконавського мистецтва – премію імені Дезидерія Задора отримали Віра Мадяр-Новак, Леся Микуланинець, Володимир Волонтир, Віктор Телио. У номінації «Художній колектив» нагороду здобули Оркестр народних інструментів Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора (керівник – Світлана Стегней) та Камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник Владислав Юрош).

Премію імені братів Євгена та Юрія-Августина Шерегіїв, що присуджується за досягнення у галузі театрального мистецтва, отримали: режисерсько-постановочна група Закарпатського обласного російського драматичного театру (Євген Тищук, Тетяна Глухова), Світлана Мавріц, Степан Барабаш, Світлана Кобзиста, Світлана Котик, Василь Андрієць.

У галузі образотворчого мистецтва та декоративно-прикладного мистецтва – премію імені Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделі присуджено Юрію Сяркевичу, Антону Шепі, Івану Рейті, Віталію Григор’єву, Михайлу Ходаничу, Василю Роману, Василю Сочці, Вікторії Кузьмі, Роману Пилипу, Франциску Ерфану, Людмилі Біксей, Галині Рижовій, Олені Приходько.

Прес-центр ОДА