Мукачівка продавала… кастет

До Мукачівського міського відділу міліції звернувся чоловік, який повідомив, що на автобусній зупинці якась жінка запропонувала йому купити в неї кастет.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Як з”ясували правоохоронці, продавцем товару виявилася 30-річна непрацююча мукачівка. Зі слів жінки, два дні тому вона випадково знайшла цей кастет у смітнику і вирішила його продати за сто гривень…

Тепер жінка навряд чи стане піднімати із землі заборонені предмети, так як носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів або іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом, або арештом, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на строк до трьох років.

Хочеться нагадати нашим громадянам, що кастет (від фр. casse-tête, «головолом», «той, що ламає голову») – це контактна ударна та ударно-дробильна зброя з твердого матеріалу, що надягається на пальці або стискається між ними. Незважаючи на простоту конструкції, є досить небезпечною, адже сильний удар здатний заподіяти важку травму або навіть смерть.

Речовий доказ було вилучено й направлено на експертизу. Проведена експертиза підтвердила, що вилучений предмет – холодна зброя ударно-роздрібної дії типу “кастет”. Триває досудове розслідування.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС