Валерій Лунченко: Я не отримую заробітну плату голови обласної державної адміністрації

Ситуацію щодо зауважень до голови облдержадміністрації про суміщення посад керівника краю та народного депутата Валерій Лунченко прокоментував так:

 

– На сьогодні я ще виконую повноваження депутата Верховної Ради, оскільки процедура складання повноважень ще не завершена. Заява моя знаходиться в Апараті Верховної Ради України. На найближчому засіданні комітету її буде розглянуто. Повноваження можуть зняти депутати шляхом голосування. До того часу я залишаюсь депутатом. Відповідно, продовжую брати участь у засіданнях і голосуваннях.

Щодо того, чи порушую я закон, отримуючи заробітну плату і як депутат, і як голова облдержадміністрації, то хочу повідомити: я не отримую заробітну плату голови обласної державної адміністрації. Заробітна плата мені нараховується у Верховній Раді, так як моя трудова книжка знаходиться в апараті ВР. Після того, як з мене знімуть повноваження народного депутата, моя трудова книжка буде в Закарпатській ОДА, відповідно, зарплату я буду отримувати тут.

Також, голова ОДА Валерій Лунченко повідомив про результати двосторонньої зустрічі щодо надання Україні кредиту від угорського банку на будівництво та реконструкцію доріг в Закарпатській області:

– У п’ятницю, під час робочої поїздки до Києва, я мав зустріч із представниками угорського Ексімбанку. Йшлося про надання кредиту на реконструкцію та будівництво доріг у Закарпатській області. Зустріч відбулася за участі керівника Укравтодору Олександра Маліна.

Результат зустрічі – сьогодні ми маємо всі шанси для того, аби реалізувати цей масштабний проект. Наступного місяця відбудеться робоча поїздка в Угорщину, де, маю надію, буде підписано попередню угоду і ми отримаємо відповідь від угорської сторони – банку та Уряду – про виділення кредиту. Попередньо, наприкінці серпня – початку вересня ми почнемо реалізацію проекту.

http://www.carpathia.gov.ua