Хто вони, впливові люди Закарпаття?

Визначати найбільш успішних краян газета «НЕДІЛЯ» за допомогою спецпроекту «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100 почала ще у 2006 році. Проект стартував із ТОП-50, який згодом «розрісся» й перетворився на ТОП-100. Із року в рік змінювалися яскраві особистості на політичному, економічному, духовному, мистецькому та науковому Олімпі, а відповідно й змінювалися імена номінантів у виданнях, яких за 10 років було декілька.

Наразі, у «системі координат» сучасного Закарпаття  з’явилося чимало нових яскравих постатей, які так чи інакше впливають на громадську думку та різні аспекти життєдіяльності області. Зі слів авторів проекту, цьогорічний рейтинг став якісно новою спробою оцінити можливості і дії найбільш впливових людей нашого краю.

– За останні два роки, поки газета «НЕДІЛЯ» тримала паузу і не оприлюднювала рейтинг впливових людей, кардинально змінилася розстановка сил серед найбільш впливових людей Закарпаття.  Багатьом цей рейтинг відкриє нові імена, а декому допоможе дещо по-іншому поглянути на вже відомі постаті. Найімовірніше, у наступному році зміниться і вплив сьогоднішніх номінантів ТОП-100 на життя Срібної Землі. Тому багато хто з них може залишити цей список, поступившись місцями новим людям, – розповів головний редактор журналу «Впливові люди» Михайло Носа.

Отже, цьогорічний ТОП-100 має кілька суттєво нових особливостей, як повідомили zakarpatpost.net.

По-перше, він складається з десяти розділів, чільне місце серед яких посіло «Знакове Закарпаття», де вміщено прізвища тих краян, які усіма своїми силами і можливостями змінювали і продовжують змінювати як нашу область зокрема, так і Україну загалом. Саме вони, як запевняють автори рейтингу, і є найбільшою, найглобальнішою, найсвітлішою і найвпливовішою силою, яка «зробила» цей проект. По-друге, особливе місце у виданні відводиться тим, хто причетний до Революції Гідності, тобто йдеться про імена, вперше почуті закарпатцями під час подій Євромайдану, які назавжди залишаться героїчною і трагічною сторінкою історії нашої держави. Це – ті люди, які досі називають себе революціонерами, які зуміли перетворитися на впливову, хоча інколи й деструктивну силу.

Утім наш край багатий як на талановитих, так і на працьовитих людей, на тих, хто робить область привабливою для гостей та інвесторів, хто дбає про благополуччя земляків. Тож незважаючи на те, що проект іміджевий, у виданні можна знайти й багато іншої корисної інформації, зокрема, комерційного характеру, адже інформаційний простір Закарпаття складається не тільки з визначення ступеню популярності відомих особистостей, але й із рекламного контенту, із висвітлення діяльності тих, хто має що показати і запропонувати іншим.

Слід зазначити, що готуючи до видання журнал «Впливові люди Закарпаття» ТОП-100, газета «НЕДІЛЯ» також врахувала й думки експертів у різних галузях, анкети громадських діячів, волонтерів, студентів, представників бізнесу. Тож кожен із опитаних  брав до уваги такі основні критерії номінантів, як:

– особистість (власна харизма, фінансові можливості, посадові повноваження, кількість людей, на які має вплив претендент);

– публічність (можливість публічними закликами чи діями впливати на процеси в Закарпатті чи  державі, публічний рейтинг, впізнаваність, наскільки людина використовувала протягом останніх років свої можливості для впливу);

– непублічний вплив (неофіційні контакти з іншими впливовими людьми, можливість залучити фінансові ресурси, пролобіювати певні рішення чи кандидатури, фінансові активи, капітал, який належить персоні або контролюється).

Отже, проект справді цікавий і вартий уваги. У ньому зібрано своєрідну мозаїку найдоСТОйніших представників сьогоднішнього політичного, соціального, духовного-культурного життя краю, а також уміщено відомості про кожного з номінантів, яких представлено у рейтингу. До речі, людей-відкриттів у журналі також чимало, як і безсумнівних лідерів різних галузей.

Тож хто вони, найбільш впливові люди 2016 року, нова генерація, нова еліта Срібної Землі? Хто ж очолив список видатних та успішних краян?

Імена представників закарпатського бомонду уже відомі! Купуйте у кіосках області журнал «Впливові люди»! Станьте першим, хто дізнається все про найвідоміших особистостей Закарпаття!

zakarpatpost.net