Коли світ під ногами. Закарпатці підкорили гору Монблан

Троє ужгородців, мукачівець та хустянин, а також їхній  товариш із Чернівців цими днями піднялися на одну з найвищих точок світу – гору Монблан, висотою  – 4808,73 м.

Сходження у відчайдухів зайняло 15 годин. Підіймалися хлопці схилом із боку Італії.

-Ось і відбувся похід 2016 року – сходження на Монблан. Спасибі за підтримку родині та хлопцям, які йшли разом зі мною (Ярославу Стецику, Радиму Гратило, Андрію (Ужгород), Томашу Бартошу (Мукачево) та Віктору Чабану (Чернівці), а ще – Небесній канцелярії – яка нас порадувала дуже гарною погодою!!! – зазначив для zakarpatpost.net екстремал із Хуста Андрій Козир.

Слід зазначити, що Монблан, який ще називають білою горою – важка для підкорення вершина. Знаходиться масив у Західних Альпах. Під ним прокладено автомобільний тунель довжиною 11,6 км, що з’єднує Францію з Італією.

Для довідки:

Перша згадка про сходження на Монблан Жаком Бальма і доктором Мішелем Паккаром датована 8 серпня 1786 року. Це сходження відбулося з ініціативи Ораса Бенедикта Соссюра, який запропонував премію тому, хто розвідає спосіб підйому на Монблан. На пам’ять про це сходження 8 серпня в багатьох країнах відзначається альпіністами як день альпінізму.

zakarpatpost.net