Бездоріжжя по-закарпатськи. Гроші на дороги Москалю не дали

Москаль: «На наступний рік Львівській області передбачено на будівництво та ремонт доріг 300 мільйонів гривень. Закарпаттю – нічого»

У проекті розподілу видатків Державного бюджету України на 2017 рік Львівській області для будівництва та ремонту доріг передбачено майже 300 мільйонів гривень. Зокрема, на реалізацію державного інвестиційного проекту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області» – 250 млн. грн., а на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні – 47 млн. 83,2 тис. грн.

– Закарпаттю за цим розподілом взагалі нічого не передбачено, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. – Хоча наша область єдина в Україні межує з чотирма країнами Євросоюзу, ми роками не можемо добитися виділення коштів на розбудову прикордонної інфраструктури.

Якщо згадати в цьому контексті Закон України щодо експерименту з фінансового забезпечення реконструкції автодоріг за рахунок перевиконання планових надходжень митницями, в який не включили Закарпаття, то виходить, що наша область виглядає якимось бідним родичем, якого постійно обділюють за вечерею. Я звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням пояснити причини такого ставлення до Закарпаття і врахувати потреби області при прийнятті Держбюджету на 2017 рік.