Чому горять кафе у Боздошському парку

Про Боздошський парк уже не раз писав zakarpatpost.net. Колись гарна і затишна територія для відпочинку, на жаль, останнім часом занепадає.

У  той же час доріжки, які обладнали біля власних торговельних точок підприємці досі залишаються єдиними місцями прояву «цивілізації». То комусь, здається, вони заважають…

Чим же тоді пояснити дивні пожежі у парку?

Скажімо, у серпні 2014 року з невідомих причин полум’я охопило ресторан «Алаверди». Вогонь швидко знищив чималу дерев’яну площу, тож будівля згоріла майже дощенту.

А в травні цього року за дивним збігом обставин загорілося кафе «Дубки». На момент прибуття рятувальників вогонь охопив майже весь дах. Внаслідок загорання було знищено перекриття на площі 85 кв. м, меблі, торгівельне та кухонне обладнання. На щастя, в обидвох випадках обійшлося без людських жертв.

Проте чи існує логічний зв’язок між цими двома пожежами? Чи не були  вони підпалом – досі не відомо.

Утім… чомусь аналізуючи події, пригадується вислів одного з персонажів відомого закарпатського мультфільму від «Нашої файти»: «Совпадєніє? Не думаву!»

Та як би там не було, а унікальний  Боздошський парк неабияк потребує відновлення. В Ужгороді не так уже й багато місць, де краяни можуть побути наводни ці з природою і відпочити від щоденної суєти…

zakarpatpost.net