Серед питань, які хвилюють мешканців області, гострими залишаються автошляхи

Як повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської обласної ради, під час чергового засідання сесії облради  до Михайла Рівіса звернулися народні обранці з низкою запитів.

Зокрема, Михайло Бойчук зазначив, що і до нього,  як до депутата облради звернулися представники територіальної громади села Косівська Поляна Рахівського району щодо  капітального ремонту автодороги присілкаБерезів. Ситуація, яка склалася там на сьогодні – вкрай критична. Ремонт цієї автодороги не проводився майже 18 років – з часів катастрофічного паводку 1998 р. Відповідно стан дороги знаходиться в аварійному стані  і непридатний до використання. Ця проблема зачіпає чимало складових з розвитку цих населених пунктів, бізнесу та щоденного пересування автотранспорту.Як наслідок,  утворилася соціальна напруга в громаді, яка  попередила про подальшу організацію та блокування автомобільних доріг із залученням засобів масової інформації. Оскільки Рахівському гірському клімату характерна дощова осінь та швидке настання заморозків, то, на переконання депутата, до проведення ремонтних робіт необхідно приступити в якнайкоротші терміни. Орієнтовна їх вартість – 300 тис. грн., яких у сільському та районному бюджетах немає. Він також повідомив, що Косівсько-Полянською сільською радою проведено роботи щодо виготовлення проектно-кошторисної документації.

Крім того, ще один народний обранець, Василь Дем’янчук клопотав про  виділення коштів на капітальний ремонт та капітальне будівництво автомобільної дороги (вул. Марії Терезії) в селіНімецька Мокра Руськомокрянської сільської ради Тячівського району в сумі 3,9 млн. грн. Ця дорога також знаходиться у вкрай незадовільному стані, місцями відсутня взагалі. З цього приводу надходить багато скарг та нарікань від мешканців населеного пункту.

Голова обласної ради направив питання у відповідні інстанції для вирішення.

zakarpatpost.net