Осінній призов: 278 закарпатців отримають повістки

Уряд визначив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-листопаді цього року.

Як повідомили zakarpatpost.net, відповідно до урядового розпорядження у жовтні-листопаді 2016 р. до Збройних Сил та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 13 908 осіб. З них до Збройних Сил України буде направлено 7 908 осіб; Національної гвардії України – 5 000 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 1 000 осіб.

Із Закарпаття на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2016 року направлять 278 осіб. Із них до ЗСУ буде направлено 198 осіб, до Нацгвардії – 60 осіб, до Держспецтрансслужби – 20 осіб.

Обсяг видатків на одного призовника становитиме 2993 гривні 13 копійок, із них 2 900 гривень надаватимуться для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, а  93 гривні 13 копійок – для підготовки та проведення призову на строкову військову службу.

Хто має право на відтермінування від служби?

Ті, хто має непрацездатну матір або батька, або іншого родича; має дитину віком до трьох років; самостійно виховує дитину (без матері); має двох і більше дітей; має вагітну дружину або дружину-інваліда; є сиротою; має тимчасові проблеми зі здоров’ям; якщо брат служить в цей же час в армії; молодший 21 року і при цьому отримує освіту за денною формою; вчитель (на весь період роботи за фахом); медик (на весь період роботи за фахом); священик (на весь період роботи за фахом); поліцейський (на весь період роботи за фахом); підозрювані у кримінальних злочинах.

Хто може отримати звільнення від призову в армію?

Непридатні за станом здоров’я; молоді люди старші 27 років; ті, які отримали військове звання на військових кафедрах у ВНЗ.

zakarpatpost.net