Чому «Стежки історій» в Ужгороді прокладено абияк? Серед «ведмедиків» – перші втрати

Інноваційний туристичний маршрут, відкритий до Дня міста об’єднав 12 пам’яток: Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Ужгородський замок та Закарпатський краєзнавчий музей, Хрестовоздвиженський собор, синагогу, пам’ятник ліхтарнику дяді Колі та глобус Ужгорода, Закарпатський обласний художній музей імені Йосипа Бокшая, сквер-альпінарій, культурно-історичний центр «Совине гніздо», пам’ятник Августину Волошину, ясен Масарика, пам’ятник Шандору Петефі.

Слід зазначити, що став четвертим у державі місцем, після Полтави, Чернівців та Херсону, де було реалізовано подібний проект.

Символом «Стежок історій», як уже повідомляв zakarpatpost.net, став закарпатський ведмедик. Із табличок за допомогою QR-коду відтепер можна зчитувати інформацію про туристичні об’єкти.

Однак, незважаючи на всі переваги, маршрут викликав шквал критики серед ужгородців. По-перше, таблички  встановлено неакуратно, вмуровано їх у тротуарну плитку абияк, та й перехожі можуть прос то не помітити їх і ненавмисне зламати. Зокрема, вже перші втрати зафіксовано на Корзо біля повороту на площу  Театральну. Цими днями один із покажчиків там  зник…  точніше, від нього залишився всього-на-всього крихітний уламок.

Довідково. Загальна довжина «Стежки історій» – 3 кілометри, тож за годину-півтори гості міста зможуть оглянути цікавинки Ужгорода та ознайомитися з їх історією. Маршрут в Ужгороді, як і в інших містах, прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам’яток, стрілки вказують шлях до наступної локації.

zakarpatpost.net