Нарешті на Закарпаття надійшли кошти для ліквідації наслідків червневого градобою

У четвер на Закарпаття надійшли кошти з резервного фонду Кабінету міністрів, призначені для ліквідації наслідків градобою, від якого постраждали Виноградівський, Хустський, Мукачівський та Іршавський райони. Ще цього тижня кошти направлять на місця для розрахунку з підрядниками, що відновлювали пошкоджені стихією соціальні об’єкти.

–  Градобій пронісся Закарпаттям ще 21 червня, тобто більше трьох місяців тому, – зазначає Г.Москаль. – Усі ремонтні роботи в  школах, дитсадках, амбулаторіях, будинках культури і т.д. давно виконані, тому гроші з резервного фонду підуть на погашення боргів перед підприємцями, які згодилися працювати «на бороду». Про це zakarpatpost.net повідомляє прес-служба ОДА.

Закарпаття особливо вразливе щодо різних природних катаклізмів, і коли область накриває якесь стихійне лихо, гроші на ліквідацію його наслідків мають виділятися дуже оперативно (для цього власне й призначений резервний фонд).

Однак теперішня «оперативність» свідчить, що в екстремальних ситуаціях ми можемо покладатися тільки на власні сили. Якби ми не відремонтували пошкоджені градом об’єкти в борг, школи, дитсадки, амбулаторії й т.д. досі стояли б з дірявими дахами й мокрими стінами…

zakarpatpost.net