Озеро «Кірпічка» в Ужгороді відроджується?

Затишний, майже райський куточок, у місті над Ужем вже далеко не перший рік перебуває у доволі занедбаному стані. Береги заростають чагарниками, очеретом, територія довкола водойми невпорядкована, поблизу – сміттєві завали. На цьому, зокрема, не раз наголошували місцеві активісти.

Крім того, саме озеро замулене і води в ньому дедалі стає менше. А в ньому ж влітку полюбляють купатися мешканці прилеглих мікрорайонів. Та й рибалок на узбережжях завжди чимало.

Утім цими днями zakarpatpost.net став свідком позитивних зрушень, які відбуваються довкола водойми. Нарешті там закипіла робота: почали вирізати старі дерева, які ще раніше, під час спалювання трави, обгоріли.

Слід зазначити, що активісти ГО “Зроби КРОК вперед!” провели у районі «Кірпічки» вже кілька суботників і переконані, що місцина повинна стати не тільки окрасою Ужгорода. Але й приваблювати до себе туристів. Передусім через те, що озеро вигідно географічно розташоване, його оточує надзвичайно мальовнича природа і поруч водиться багато диких птахів.

До речі, зі слів очільника громадського об’єднання Олександра Вінце, незабаром біля «Кірпічки» планується створити відпочинкову зону. Проект, який розробили активісти, вони мають намір подати до участі у Всеукраїнському конкурсі “Будуймо ЕКО КРАЇНУ разом”  і він включає встановлення сміттєвих контейнерів, облаштування пішохідних доріжок, встановлення лавиць  та ліхтарних стовпів.

zakarpatpost.net