Закарпаттю потрібні якісні дороги, берегоукріплення та дитячі оздоровниці

На другому пленарному засіданні четвертої сесії облради було проголосовано за низку депутатських звернень та запитів, у т.ч. й колективних. Зокрема, щодо виділення коштів з обласного бюджету у сумі 400 тис. грн для проведення капітального ремонту будівлі майстерні Перечинського професійного ліцею, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської обласної ради.

Крім того, народні обранці заявили про необхідність виділення коштів для укладання асфальтового покриття залізобетонного мосту та підї’зної дороги до нього через річку Уж у с.Дубриничі Перечинського району (напрямок автомобільної дороги «Дубриничі – Чорноголова»), інший –  про виділення коштів з обласного бюджету для  будівництва берегоукріплення  потічка Вулшава у м.Перечин.

На пленарному засіданні підтримано й інший колективний запит щодо утворення госпітального округу на базі Тячівського району і Тячівської районної лікарні № 1.

Також проголосували обласні обранці за проведення ремонту зруйнованого відрізку автодороги по вулиці Л.Українки у с.Білки Іршавського району, забезпечення експлуатаційного утримання автодороги обласного значення Іршава – Ільниця – Білки – Вільхівка  до вирішення питання щодо проведення капітального ремонту на відрізку по вул.Івана Франка у с.Білки, а також за  здійснення робіт  з  поточного ремонту центральної автодороги обласного значення, яка пролягає через село Гребля Іршавського району .

Прозвучали в залі депутатські запити ідейні та такі, що покликані підтримати щасливе дитинство. Зокрема, про поповнення бібліотечного фонду навчальних закладів області книгами українських авторів з метою формування в учнівської молоді національної самосвідомості, виховання поваги та любові до України та про  фінансування завершення будівельних робіт на об’єкті «Корпус № 1 обласного спеціалізованого дитячого пульманологічного санаторію «Малятко», с. Оноківці Ужгородського району – «реконструкція».

zakarpatpost.net