Ужгородом повзають змії. Готуються до сплячки?

Вуж на березі Ужа в Ужгороді сьогодні викликав неабияке здивування перехожих. Хоча протягом останніх двох днів плазуни розгулюють, а точніше – повзають обласним центром досить активно. Вчора перехожі також бачили, як лускаті грілися на сонці неподалік мосту Масарика.

Нині ж журналіст zakarpatpost.net зустрівся з вужем віч-на-віч прямо на Студентській набережній. Плазун спочатку завмер від подиву, а потім спокійно попрямував у траву.

-Свого часу було багато розмов про те, що на Перечинщині скидали діжки зі зміями у воду, що у нас завелися не притаманні нашому регіону плазуни. Один мій знайомий навіть бачив на дереві справжнісінького зеленого змія – у прямому значенні слова, – каже журналіст Іван Ладжун. – Тож краще бути обережними, бо відомо, що береженого і Бог береже.

Цікаво, що в Ужгороді теж були випадки, коли лускаті залізали на дерева. Зокрема, у травні цього року на Православній набережній, під час фотосесії плазун впав прямо біля людей, який знімав фотограф Леонід Сердюк.

Слід зазначити, що більшість гадюк у нас таки не є отруйними. Єдина небезпечна змія, яку можна зустріти в нашому регіоні, це гадюка звичайна. Правда, живе вона не в обласному центрі, а у віддалених районах області, виключно у лісистій місцевості.

zakarpatpost.net