Скільки закарпатських сімей отримають субсидії?

У жовтні розпочався розрахунок субсидій на опалювальний період.  Триває також перерахунок житлових субсидій тим громадянам, які вже її отримують. Про це повідомила під час брифінгу директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк.
«З першого жовтня для «субсидіантів» розпочався опалювальний період. Ті громадяни, які ще не зверталися за призначенням субсидій можуть зробити це у підрозділах з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації. Тим, хто вже отримує субсидії, перерахунок на цей опалювальний сезон буде проведено автоматично», – інформувала посадовець. Водночас наголосила, якщо ви отримували субсидію і за останній час у вас сталися певні зміни в житті, які можуть вплинути на право призначення субсидії або на її розмір (у складі сім’ї чи у доходах), необхідно подати нову заяву,
повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.
За умови відмови від опалення газом чи електрикою, домогосподарства можуть претендувати на отримання субсидії на тверде паливо. «У зв’язку зі значним підвищенням цін на енергоносії, громадяни звертаються з питанням, чи можливо оформити субсидію на тверде паливо. Це можливо. Проте  необхідно підтвердження від підприємств – надавачів послуг газо- чи електропостачання, що домогосподарство не користується їхніми послугами для опалення», – каже Г. Морозюк.
Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно тільки заповнити заяву і декларацію про доходи зареєстрованих у помешканні. «Всі інші відомості, що потрібні для призначення житлових субсидій надають організації на запит підрозділів з питань соцзахисту населення», – підкреслила посадовець.
Нині на Закарпатті, за даними департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, одержують субсидії 97 з половиною тисяч родин.

zakarpatpost.net