Бездоріжжя на Тячівщині відлякує туристів

Стан доріг найвіддаленіших гірських населених пунктів Тячівського району, що мають велику перспективу розвитку туризму та рекреації Геннадій Москаль оглянув під час робочої поїздки.

У найвіддаленішій частині району – с. Мала Уголька розташований Карпатський біосферний заповідник з унікальними в світовому масштабі за площею, станом збереження, будовою і багатством флори і фауни буковими пралісами, які внесені до переліку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Для туристів сюди прокладений пішохідний туристичний маршрут на шляху котрого одна з найбільших карстових печер українських Карпат – “Дружба”, в якій знайдено останки первісної людини. Ці надзвичайно мальовничі місця ваблять і туристів, і науковців, однак перешкодою стає відсутність сюди дороги. Навіть у радянські часи в селі не прокладався асфальт, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

         – Ми переконалися у Сенивиру, де зробили нову дорогу, наскільки розвиток туристичної галузі залежить від якості автомобільного сполучення. Після того як було відремонтовано напрямок до долини нарцисів – кількість гостей туди так само зросла в кілька разів. Тому потрібно всіма можливими способами розвивати дорожню інфраструктуру на Тячівщині, тоді до вас теж прийдуть туристи, – наголосив Геннадій Москаль у розмові з керівництвом району.

Керівник  краю доручив негайно виготовити проектно-кошторисну документацію на ремонт доріг в межах сіл Угля, Мала Уголька та Велика Уголька та в першу чергу до Карпатського Біосферного заповідника. Відтак знаходити джерела фінансування зокрема, у місцевому, районному та обласному бюджетах, фонді регіонального розвитку, щоб наступного року вирішити питання з ремонтом цих шляхів.

zakarpatpost.net