У Мукачеві нині моляться за захисників України

Сьогодні на площі Кирила й Мефодія відбулися святкові заходи з нагоди Дня захисника України. Містяни зібралися, щоби вшанувати мужність та героїзм усіх захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави та віддати шану всім тим, хто захищав та захищає нашу рідну землю від ворожих військ. Згадували всіх тих, хто ціною свого життя відстоює нашу незалежність.
Представники високоповажного духовенства конфесій міста провели спільний молебень за захисників України та мир в нашій державі.

Опісля до учасників звернувся міський голова Андрій Балога.
«День захисника України це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину. Цього дня ми віддаємо шану тим, хто став на захист нашої країни. Міська влада робитиме все від нас залежне, щоб підтримувати сім’ї полеглих воїнів, поранених та скалічених. Ми робитимемо все для того, щоб ті, хто повернувся додому відчував підтримку міської влади» , – звернувся до присутніх міський голова.

До присутніх звернувся й голова Мукачівської райради Іван Михайло, в.о. командира 128 окремої гірсько-піхотної бригади Євген Пільгуй.

Вітав захисників й народний депутат України Віктор Балога. «Слава Богу, що є нас є незалежна Україна, і що в нас є захисники. Після 25 років проголошення незалежності знову відстоюємо незалежність, але з втратами людських життів. . Ви своєю кров’ю захищаєте соборність і незалежність країни. Ми маємо цінувати життя кожної людини, дорожити життям кожного воїна-захисника. Нинішнє свято – об’єднуюче свято. І всі ми хочемо, щоби кожен себе поважав і відчував вільною людиною, людиною, яка буде будувати незалежну Україну», – звернувся до присутніх нардеп.

В Закарпатському обласному театрі драми та комедії, за участі захисників України, відбулися урочисті збори, святковий концерт та вручення нагород. Нагороди вручав міський голова Андрій Балога та голова райради Іван Михайло.
Вже завтра, о 14:00 на центральному кладовищі відбудеться панахида за загиблими захисниками України, покладання квітів та запалення лампадок, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net